Bila i Grekland

Grekland är tätt förknippat med att båtluffa, men faktum är att det går precis lika bra att åka på bilsemester i landet. Det är billigare än att bila i exempelvis Norden och fastlandet bjuder på en massa spännande platser att besöka.

260598-line-road

Om man vill åka på bilsemester och bestämmer sig för att bila i Norden för att spara in pengar genom billigare bensinkostnader, så tänker man fel. Det är nämligen så att de nordiska länderna är några av de dyraste länderna i Europa när det gäller hotell- och restaurangbesök. Detta innebär att det kan vara lika billigt att åka lite längre bort, där hotellen och restauranger kostar lite mindre, skriver svd.se.

Peloponnesos perfekt för bilsemestern

Ett tips kan vara att istället bege sig till Grekland eftersom landet faktiskt har så mycket mer att erbjuda än en vacker övärld. Expressen tipsar om att bege sig till Peloponnesos i Greklands södra del. Här finns ett fantastiskt landskap med vackra bergsvägar, en närhet till havet och landets rikaste historiska arv. Det här området har spelat en stor roll i Greklands historia och den som är intresserad av arkeologi bör verkligen ta bilen och bege sig hit. Antingen kan man hyra en bil på plats i Grekland eller så kan man som sagt bila hit. Ett tips till alla som inte har någon bil men vill ta sig ut i Europa med bilen är att leasa en bil eller att ta ett lån hos exempelvis https://advisa.se/bil-lan/ och köpa en bil som man sedan kan sälja vidare. Det var precis vad grabbarna i den här artikeln gjorde.

”Roger gick och köpte en gammal Nissan Micra från -86 och tre veckor senare bar det av.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.